Activiteit

Motivational Interviewing (div accred. incl Claudicationet) | de Gespreksacademie

16 dec
Tijd: 09:30 tot 17:00
Type: Training

Merkt u dat uw patiënten/cliënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw cliënten/patiënten anders zouden moeten doen, maar níet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de cliënt in beweging te krijgen?

Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering. De tweedaagse en driedaagse cursus motiverende gespreksvoering biedt u de mogelijkheid om samen met uw cliënten deze intrinsieke motivatie tot verandering te onderzoeken en te vergroten.

Motiverende gespreksvoering blijkt een effectieve methode om de motivatie van cliënten actief te ontdekken, exploreren en te ondersteunen. Het is een cliëntgerichte én directieve methode om te bevorderen dat de patiënt/cliënt intrinsiek gemotiveerd wordt tot (gedrags-) verandering. U leert in deze training deze effectieve benadering in de behandeling/begeleiding van (uitdagende) cliënten/patiënten.

Onderwerpen die in deze training aan bod komen:

  • de basisprincipes van motiverende gespreksvoering
  • de vier processen van motiverende gespreksvoering
  • wat is ambivalentie en hoe kunt u hiermee effectief werken, samen met uw cliënt
  • versterken van de vier basis gespreksvaardigheden: Open vragen stellen, Actief en reflectief luisteren, Samenvatten, Affirmaties geven
  • het herkennen, ontlokken en verder exploreren van ‘verandertaal’
  • hoe kijkt MGV tegen weerstand aan, hoe het te herkennen en er effectief mee omgaan
  • reflectie op de eigen gespreksstijl

De workshops bestaan uit een combinatie van korte theoretische inleidingen, demonstraties, videoanalyses, rollenspel, discussie, simulatie, praktijksituaties en korte oefeningen.

Accreditatie is verleend voor het driedaagse programma door het KNGF voor 30 punten (Algemeen Fysiotherapeut) en voor ADAP (diëtisten, logopedisten, oefentherapeuten) voor 30 punten. Tevens is de cursus erkend door Claudicationet voor fase blauw. Voor het tweedaagse programma zijn 20 punten verkregen.

Voor hen die een driedaagse training te lang vinden is ook de tweedaagse motivational interviewing geschikt. Deze cursus is bovendien geaccrediteerd voor algemeen en kinderfysiotherapeuten. Ook is er speciaal voor manueeltherapeuten, sportfysiotherapeuten en bekkenfysiotherapeuten een geaccrediteerde cursus ontwikkeld.

Kijk voor het meest recente overzicht van onze cursussen op onze site:

De Gespreksacademie van Viaperspectief organiseert zijn cursussen in Driebergen, in het midden van het land. We organiseren zowel cursussen met een ochtend/middag programma als met een middag/avond programma.

De kosten van de driedaagse cursus bedragen € 695,- (geen btw, dus geen bijkomende kosten),  incl. koffie/thee/lunch en cursusmateriaal voor de driedaagse training. Voor de tweedaagse training is de prijs € 495,- (geen btw, geen bijkomende kosten),  incl. koffie/thee/lunch en cursusmateriaal.
De prijs voor tweedaagse training voor manueel therapeuten, bekken- en sportfysiotherapeuten is € 545,-. Voor NVMT leden is er korting.
Tevens ontvangen deelnemers gratis het leerboek 'Fysiotherapeutische gespreksvoering' (ter waarde van € 27,95) of de waaier motiverende gespreksvoering naar keuze.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Viaperspectief
Functie: Fysiotherapeut/docent/trainer
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek, Manuele therapie, Opleiding / studie Fysiotherapie, Programma's
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen