Activiteit

'Motivational Interviewing' -- (accr. AF/KF/MT/BK/SF, Keurmerk en Claudicationet)

28 jan
Tijd: 09:30 tot 17:00
Type: Training

Merkt u dat uw patiënten/cliënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw cliënten/patiënten anders zouden moeten doen, maar níet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de cliënt in beweging te krijgen? Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering. De tweedaagse en driedaagse cursus motiverende gespreksvoering biedt u de mogelijkheid om samen met uw cliënten deze intrinsieke motivatie tot verandering te onderzoeken en te vergroten. Motiverende gespreksvoering blijkt een effectieve methode om de motivatie van cliënten actief te ontdekken, exploreren en te ondersteunen. Het is een cliëntgerichte én directieve methode om te bevorderen dat de patiënt/cliënt intrinsiek gemotiveerd wordt tot (gedrags-) verandering. U leert in deze training deze effectieve benadering in de behandeling/begeleiding van (uitdagende) cliënten/patiënten.

Onderwerpen die in deze training aan bod komen:

 • de basisprincipes van motiverende gespreksvoering
 • de vier processen van motiverende gespreksvoering
 • wat is ambivalentie en hoe kunt u hiermee effectief werken, samen met uw cliënt
 • versterken van de vier basis gespreksvaardigheden: Open vragen stellen, Actief en reflectief luisteren, Samenvatten, Affirmaties geven
 • het herkennen, ontlokken en verder exploreren van ‘verandertaal’
 • hoe kijkt MGV tegen weerstand aan, hoe het te herkennen en er effectief mee omgaan
 • reflectie op de eigen gespreksstijl

De workshops bestaan uit een combinatie van korte theoretische inleidingen, demonstraties, videoanalyses, rollenspel, discussie, simulatie, praktijksituaties en korte oefeningen.

Accreditatie is verleend door het KNGF voor 30 punten (Algemeen Fysiotherapeut) en voor ADAP (diëtisten, logopedisten, oefentherapeuten) voor 30 punten. Tevens is de cursus erkend door Claudicationet voor fase blauw.

Voor hen die een driedaagse training te lang vinden is ook de tweedaagse motivational interviewing geschikt. Deze cursus is bovendien geaccrediteerd voor algemeen en kinderfysiotherapeuten. Ook is er speciaal voor manueeltherapeuten, sportfysiotherapeuten en bekkenfysiotherapeuten een geaccrediteerde cursus ontwikkeld.

Kijk hier voor meer informatie over de driedaagse cursus motiverende gespreksvoering.

Kijk hier voor meer informatie over de tweedaagse cursus motiverende gespreksvoering.

Kijk hier voor meer informatie over de tweedaagse cursus voor manueeltherapeuten, sportfysiotherapeuten en bekkenfysiotherapeuten op: 

In 2018 en 2019 vindt de cursus plaats in Driebergen, in het midden van het land.

Cursusdata in 2019:

 • 30 januari 2019 (ochtend/middag cursus, 9.30 - 17.00 uur)
 • 6 februari 2019
 • 6 maart 2019

Of:

 • 21 mei 2019 (ochtend/middag cursus, 9.30 - 17.00 uur)
 • 22 mei 2019
 • 26 juni 2019

Of:

 • 12 september 2019 (middag/avond cursus, 13.30 - 21.30 uur)
 • 19 september 2019 en
 • 31 oktober 2019

De kosten van de cursus bedragen € 695,- (geen btw, dus geen bijkomende kosten),  incl. koffie/thee/lunch en cursusmateriaal voor de driedaagse training. Voor de tweedaagse training is de prijs € 495,- (geen btw, geen bijkomende kosten),  incl. koffie/thee/lunch en cursusmateriaal. Tevens ontvangen deelnemers gratis het leerboek 'Fysiotherapeutische gespreksvoering' (ter waarde van € 27,95) of de waaier motiverende gespreksvoering naar keuze.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Viaperspectief
Functie: Fysiotherapeut/docent/trainer
Specialisaties: Sportfysiotherapie, Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek, Manuele therapie, Opleiding / studie Fysiotherapie, Programma's
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen