Activiteit

Cursus Motivational Interviewing

18 mei
Type: Training

Als hulpverlener wilt u een bijdrage leveren aan het proces van gedragsverandering bij cliënten. U wilt hen inzicht geven in en begeleiden bij het maken van keuzen. Heeft u voldoende inzicht in de stages of change, kennis over dat wat mensen tot keuzen brengt en de juiste tools die dit proces ondersteunen? In deze cursus krijgt u deze kennis, inzichten en vaardigheden aangereikt aan de hand van theorie, visie en oefening in motiverende gesprekstechnieken. Motivational interviewing is een directe, persoonsgerichte gespreksstijl die verandering in het gedrag bevordert door het helpen verhelderen en oplossen van ambivalentie voor verandering. Hierbij bouwt u als hulpverlener een relatie op met de cliënt die gebaseerd is op gelijkwaardigheid, samenwerking, eigen verantwoordelijkheid en vrijheid van gedragskeuze. Het uitgangspunt is dat de motivatie tot verandering vanuit de cliënt moet komen en niet van buitenaf kan worden opgelegd. Cliënten proberen te overtuigen is geen effectieve strategie om hen te helpen hun ambivalentie op te lossen. De rolverdeling tussen cliënt en hulpverlener is gelijkwaardig, niet een van deskundige versus onwetende. Motiverende gespreksvoering geeft inzicht en bewustwording en helpt tot een keuze en tot stappen te komen die nodig zijn om gedrag te veranderen. Een uiterst effectieve cursus die u helpt bij het succesvol begeleiden van uw cliënten.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor hulpverleners die efficiënt en klantvriendelijk willen communiceren met hun cliënten en hen willen ondersteunen in gedragsverandering.

Doel en opzet

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aan­gereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen, filmfragmenten en een ­heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van motiverende gesprekstechnieken.

Didactische werkwijze

Filmfragmenten, Discussie, Rollenspel, Praktisch oefenen, Mindmap, Onderwijsleergesprek.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uit­sluitend verzorgd door professionals die aangesloten zijn bij MINTned. Het zijn professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met motiverende gesprekstechnieken en blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, ­interessante oefeningen en links.

  • J.E. Murris, Diëtist (specialisme insuline afhankelijke diabetes) en Trainer (specialisme motiverende gespreksvoering) Aangesloten bij MINTned.
  • H. de Laat, Trainer Motivational Interviewing, aangesloten bij MINTned.

Accreditatie

Beroepsgroep | Accreditatie (deel)register | Aantal punten
Fysiotherapeut | KNGF - Kwaliteitsdeel | 24 pt
Fysiotherapeut | Keurmerk Fysiotherapie | 31 pt

Startdata
18-05-2017, maandag, Utrecht

Bijlagen

  • (164 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Pro Education | Paramedische Opleidingen
Functie: Paramedische Opleider
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen