Activiteit

Je werkdruk de baas!

28 maa
Locatie: NSPOH
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Klik hier voor meer info over deze training op 28 maart 2018

Druk, druk, druk? Blijf uw werkdruk de baas en houd plezier in uw werk. Met veel handige inzichten en tools.

Druk, druk, druk

Blijf uw werkdruk de baas en houd plezier in uw werk. Volg deze module die u vele praktische tips, trucs en tools meegeeft.

Wat u leert

Het is allereerst van belang om te leren omgaan met (beschikbare) tijd. U maakt kennis met timemanagement en leert hoe u prioriteiten moet stellen en hoe u die moet bewaken. U ontdekt welke factoren uw planning verstoren en hoe u dat kunt voorkomen. Uiteindelijk leert u instrumenten hanteren om effectiever te werken, minder energie te verspillen en meer met uzelf in balans te zijn.

Voor wie

Professionals werkzaam in de public en occupational health.

Overvolle agenda

U werkt als professional in de gezondheidszorg bijna continue onder een hoge tijdsdruk. De agenda is altijd vol gepland; vaak al weken vooruit en meestal zonder dat u daar zelf grip op heeft. Er moet van alles, maar de tijd is/lijkt ontoereikend om de agenda te volgen en alle werkzaamheden volgens planning af te ronden. Hierdoor dreigen belangrijke, meestal lange termijn, activiteiten, steeds te worden doorgeschoven.

Grip op tijd

In deze module draait het om timemanagement, ofwel het leren omgaan met (beschikbare) tijd. De focus is gericht op beheersbare werkdruk en verantwoorde keuzes. U krijgt tools aangereikt om meer grip te krijgen op uw tijd. De tools helpen u te ontdekken dat uw grip sterker is naarmate u zelf meer zicht heeft op wat ù belangrijk vindt. Op die manier werkt u doelgerichter en bent u meer tevreden over wat u bereikt in de tijd die u ter beschikking staat.

Leren door doen

In plenaire sessies komen eerst dilemma’s aan de orde die voor u allen herkenbaar zijn en meestal een gevoel van werkdruk veroorzaken. Daarna gaat u zelf, individueel of in groepjes, aan de slag met een timemanagement opdracht vanuit uw eigen werkomgeving. U maakt een analyse van welke doelen ú nastreeft en hoe de tijdsfactor de haalbaarheid daarvan bepaalt. U probeert zo effectief en efficiënt mogelijk uw weg te vinden. Welke keuzes maakt u? Wat is uw eigen stijl? Welke factoren bevorderen of belemmeren een zinvolle tijdsindeling? De inbreng van uw eigen casuïstiek maakt deze training persoonlijk en effectief.

Docent

  • Felicia Vizi, senior opleider/ trainer NSPOH.
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: NSPOH
Functie: Coördinator marketingcommunicatie
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen