Blogs

Moeten wij wel zo blij zijn met arthrose van knie en heup in het basispakket?

Met ingang van januari 2018 zal de behandeling van patiënten met arthrose van knie en heup worden opgenomen in het basispakket.

Dit wordt door sommigen als een geweldige stap vooruit gezien,

Als ik het goed begrepen heb betekent dit dat voor die patiënten, die al dat niet een aanvullende verzekering hebben, de eerste 12 behandelingen verplicht in het basispakket moeten worden gedeclareerd.

Probeer straks aan patiënten, die net een goede aanvullende verzekering hebben afgesloten, omdat zij gedekt willen zijn als zij fysiotherapie nodig hebben, eens uit te leggen dat die eerste twaalf behandelingen  niet door zijn prima  AV (zonder eigen risico) worden vergoed, maar dat hij die straks zelf volledig moet gaan betalen via het eigen risico van zijn basisverzekering.

Probeer hun dan ook eens uit te leggen waarom die aanvullende verzekering toch zo belangrijk is.

Probeer in 2018 ook eens uit te leggen aan mensen die géén aanvullende verzekering hebben afgesloten, en/of dat niet kunnen betalen,  dat er goed nieuws is: de behandelingen worden vanaf nu volledig vergoed door de basisverzekering!!

Geweldig nieuws want nu kunnen die patiënten hun noodzakelijke behandelingen alsnog krijgen, nietwaar?

Leg zie mensen dan ook eens uit dat die behandelingen helaas toch weer door hun zelf moeten worden betaald want in de maand daarop ligt de rekening van het eigen risico op de deurmat.

En dan te bedenken dat het KNGF probeert nog meer aandoeningen (RA, Bechterew) in die Basisverzekering te krijgen.

Is ons ooit wel eens gevraagd of wij dat wel zo'n goed idee vinden?

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Praktijkhouder-maartschapslid

Volledig mee eens!! Het is niet uit te leggen. En.....hoe wordt het geindexeerd?? Mogen we wel 12 behandelingen gebruiken of is het achter de schermen eigenlijk minder??

Wanneer gaan we eens niet mee met de zorgverzekeringen en de politiek die alleen financieel denken en niet of in ieder geval veel te weing aan de zorg denken.

Organisatie: Fysiotherapie Centrum Velp
Functie: Praktijkeigenaar
Organisatie: Fysiotherapie Geertruidenberg
Functie: Praktijkhouder-maartschapslid
Home
Thema's
Werkgroepen
Deelnemers
Nieuws
Blogs
Kalender
Forum
Prikbord
Inloggen